Video
Van concept tot klant: is jouw software idee klaar voor de markt?

The BLOG

Van Spring Boot naar Jump: bruggen bouwen met Clojure

Ontdek hoe je van Spring Boot naar Jump kunt overstappen en hoe je met Clojure een efficiënt en transparant framework kunt bouwen. Deze gids behandelt de overgang van Java naar Clojure, het opzetten van API's en het begrijpen van achterliggende processen in web development frameworks.

profielfoto
Christophe Mees
Maart 2024 5 min leestijd
Van Test tot Kwaliteit: Test Driven Development of Behavior Driven Development in Softwareontwikkeling

Ontdek de kracht van Test Driven Development (TDD) en Behavior Driven Development (BDD) in softwareontwikkeling. Leer hoe deze benaderingen de kwaliteit van je code en softwareproducten kunnen verbeteren.

profielfoto
Wouter Bauweraerts
September 2023 5 min leestijd
Kwaliteit in softwareontwikkeling: meer dan alleen code

Ontdek de kern van kwalitatieve softwareontwikkeling. Leer hoe 'clean code', onderhoudswerk en testen de sleutel zijn tot software van topkwaliteit. Lees verder om te ontdekken hoe je kwaliteit garandeert in softwareontwikkeling.

profielfoto
Wouter Bauweraerts
September 2023 10 min leestijd
Onze reis naar een Great Place to Work: onze successen en samenwerkingen

Het gebeurde opnieuw, we werden voor de tweede keer op rij een Great Place to Work met ons hele team. Deze erkenning is een bevestiging van onze toewijding aan een positieve en ondersteunende werkomgeving, waarin ons team gedijt en groeit.

profielfoto
The Beehive Team
September 2023 8 min leestijd
Wat is de kracht van een agile team?

Een tijd geleden stelde ik mezelf de vraag wat The Beehive zo bijzonder maakt. Waarom voelt wat we doen zo juist aan? Ik geloof dat het de kracht is van een team en het vertrouwen in goed gecoachte, individuele talenten die het geheel zo waardevol maken. ‘We hire for attitude, train for skills and search for talent’.

profielfoto
Joris Standaert
Juli 2023 10 min leestijd
The Beehive als superorganisme

Bij The Beehive is het ontwikkelen van waardevolle software onze core beesiness. Klinkt tof, maar niet uniek. Wat ons anders maakt, is de manier waarop we samenwerken. En dat verhaal zit ook in onze naam omvat: The Beehive.

profielfoto
The Beehive Team
Juni 2023 5 min leestijd
Proud member of the team

Kreeg jij al de kans om de immer gepassioneerde Yannick Slegers te ontmoeten? Hieronder is je kans.

profielfoto
Yannick Slegers
April 2023 10 min leestijd
Vijf interessante programmeertalen voor de Java Virtual Machine

De JVM brengt vele voordelen met zich mee die over meerdere decennia verfijnd werden. Applicaties die geschreven zijn, met de JVM als basis, kunnen dan ook gebruik maken van gedeelde bibliotheken en werken met dezelfde datastructuren.

profielfoto
Yannick Slegers
Maart 2023 10 min leestijd
Een team versus consultants: 5x voordelen

Werken in team tilt consultancy naar een hoger niveau. Een goed geolied team werkt efficiënter en boekt sneller resultaten. Ontdek hier alle voordelen.

profielfoto
Wouter Bauweraerts
Februari 2023 5 min leestijd
In Team

We geloven sterk in de kracht van Samenwerken. Daarom vormt een zelfsturend team met grote verantwoordelijkheidszin de basis van ons bestaan. Wil jij weten hoe een agile team er bij ons uit ziet? Klik even op lees meer.

profielfoto
The Beehive team
Oktober 2022 6 min leestijd
In Java – JVM talen

De brede stack van Java Virtual Machine, laat ons toe de juiste oplossing te bouwen voor elk specifiek software probleem. Java is de meest gekende en gebruikte taal, maar wij gaan graag een stapje verder om de juiste taal te gebruiken voor een specifiek probleem.

profielfoto
Yannick Slegers
Oktober 2022 4 min leestijd
Simplicity

Zoals Antoine de Saint-Exupery zo mooi samenvat: “La perfection est atteinte, non pas lorsqu'il n'y a plus rien à ajouter, mais lorsqu'il n'y a plus rien à retirer”. Dat is voor ons hoe je eenvoudig te werk kan gaan. Wij passen dit toe in ons team, in de relatie met de klant en op technisch niveau.

profielfoto
The Beehive team
Oktober 2022 5 min leestijd