Video
Van concept tot klant: is jouw software idee klaar voor de markt?

The Beehive als superorganisme

Bij The Beehive is het ontwikkelen van waardevolle software onze core beesiness. Klinkt tof, maar niet uniek. Wat ons anders maakt, is de manier waarop we samenwerken. En dat verhaal zit ook in onze naam omvat: The Beehive.

The Beehive als superorganisme

Bij The Beehive is het ontwikkelen van waardevolle software onze core beesiness. Klinkt tof, maar niet uniek. Wat ons anders maakt, is de manier waarop we samenwerken. En dat verhaal zit ook in onze naam omvat: The Beehive.

Foto auteur

The Beehive Team

Juni 2023 5 min leestijd

What’s in a name?

The Beehive betekent letterlijk ‘de bijenkolonie’. En dat is niet toevallig. Van Dale geeft de volgende verklaring: ‘Een hechte samenwerking van bijen zorgt ervoor dat de samenleving een entiteit vorm die boven het niveau van het organisme staat. Bijen zijn dieren die zichzelf al miljoenen jaren organiseren en ook generatie op generatie beter worden.’ En daarmee zijn ook de kernwaarden van ons bedrijf gedefinieerd. Want The Beehive staat voor teamwork en zelfsturing.

Verschillende rollen, één team

Een enkele bij kan niet overleven zonder de groep en de kolonie bestaat niet zonder de bijen. Van het beschermen van de bijenkorf tot het verzamelen van nectar. Elke bij vervult zijn specifieke rol en heeft een cruciale rol in de symbiose.

Zo gaat het ook bij ons. The Beehive bestaat uit een groep bijzondere mensen. Iedereen draagt zijn steentje bij tot de groep en elk individu heeft de groep nodig om te excelleren.

Via agile principes en patronen uit Sociocratie 3.0 geven we iedereen de mogelijkheid om zichzelf te ontplooien en tegelijk verschillende rollen op te nemen die cruciaal zijn voor de groei van The Beehive. Sommigen focussen het liefst op het ontwikkelen van waardevolle software. Punt uit. Anderen willen coachen, onze branding meehelpen vormgeven, een publiek inspireren, of een blogtekst schrijven. Dankzij transparante communicatie en gedeelde verantwoordelijkheidszin zorgen we ervoor dat iedereen steeds zijn ambities kan waarmaken.

Onze missie

Een bijenkolonie weet - onbewust - wat het gezamenlijke doel is. Overleven. In de bedrijfswereld wordt dat een missie genoemd. Het ontwikkelen van waardevolle software en talent, is de gemeenschappelijke missie van The Beehive. Alles wat we doen, staat in teken van dat hoger doel. Vraag aan elk van ons hoe je de beste en meest eenvoudige softwareoplossing maakt, en krijgt telkens hetzelfde antwoord. Het is dat gemeenschappelijke draagvlak dat ons in staat stelt om het steeds beter te doen.

Onze mensen zijn niet alleen de beste ontwikkelaars en projectmanagers. Ook halen ze het beste in elkaar naar boven en versterken ze tegelijk de business value van onze klanten.

Een duurzaam verhaal

Bijen kunnen niet alleen aarden in verschillende omstandigheden, ze helpen ook bij de bestuiving van bloemen in de omgeving. Dat is hun manier van bijdragen. En ook bij The Beehive willen we meeschrijven aan een duurzaam verhaal. In IT-consultancy is het verkleinen van de CO2-voetafdruk de grootste uitdaging. We zijn op goede weg, maar kunnen ook toegeven dat we nog stappen te zetten hebben. We zijn steeds eerlijk, zowel binnen onze eigen teams als naar de klanten toe. En ook zo bouwen we aan duurzame relaties.

Oog voor elk talent

De bij is een bedrijvig dier. Soms zien we er één naar een bloem vliegen om nectar te drinken, tegelijk verzorgen andere bijen in de bijenkorf de larven. Dat laatste is onzichtbaar voor de buitenwereld, maar toch zijn beide rollen even belangrijk voor het voortbestaan van de kolonie.

En zo is het ook met werken in de The Beehive. Wij plaatsen iedereen op hetzelfde schap. Elke bijdrage - of ze nu zichtbaar is of achter de schermen - is even belangrijk. Bij The Beehive hoeft niet iedereen een overtuigende Ted Talk te kunnen geven. Even min zoeken we in elke medewerker een eersteklas coach. Samen zijn we wel steeds sterker, in team, als superorganisme.

Benieuwd of jouw skills een plek vinden in onze bijenkorf?